Karpatiat-toiminta syksyllä 2020

Karpatiat järjestää toimintaa syksyllä 2020 toistaiseksi lähitapaamisina sisä- ja ulkotiloissa, toimintaa on myös verkossa. Seuraavasta löydät pähkinänkuoressa tietoja toiminnastamme, tarkempia tietoja löytyy lokakuun alussa ilmestyvästä Karpatiat-lehdestä, tapahtumakalenterista ja Facebookista. Noudata lähitapaamisissa turvallisuusohjeita, jotka löydät alhaalta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-vertaistukiryhmät kokoontuvat syksyllä sekä sisätiloissa että ulkona, esimerkiksi retkillä. Osa ryhmistä kokoontuu myös verkossa. Tarkempia tietoja lehdestä, tapahtumakalenterista sekä Facebookista.

Vuositapaaminen

Vuositapaaminen ja samalla yhdistyksen 20-vuotisjuhla pidetään ensi keväänä Turussa.

Tuetut lomat

Karpatiat on hakenut MTLH:sta tuettuja lomia ensi vuodelle. Tiedotamme asiasta lisää, kun saamme päätöksiä tästä.

Vertaistuki

Facebook-ryhmät keskustelevat edelleen aktiivisesti. Lisätietoja FB-ryhmistä täältä Samasta paikasta löydät myös tiedon, kuinka voit hakea itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä. Vertaistukihenkilölle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Vertaistukihenkilön kanssa voi myös tavata esimerkiksi ulkona kävelylenkillä, jos se tuntuu molemmista sopivalta ajatukselta.

Sydän Chatit

Sydän Chat on Sydänliiton vertaistuen muoto, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä ja heidän läheisiään jakamaan kokemuksiaan, antamaan ja saamaan vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Chateissa on ollut jo useamman kerran erityisteemana kardiomyopatia. Lisätietoa löydät täältä

Tietoa ja tukea

Sydänliitto julkaisee koko ajan ajankohtaista ja kiinnostavaa aineistoa verkkosivuillaan https://sydan.fi/ Tutustu myös Sydänliiton verkkoluentoihin https://sydan.fi/verkkoluennot/ Tarjolla on kiinnostavia aiheita sekä livelähetyksinä, että myöhemmin katsottavina tallenteina.

 

-----------------------------

 

Ohjeet lähitapaamisiin syyskaudella 2020

Lähitapaamisiin (esimerkiksi Karpalo-vertaistukiryhmät) on toistaiseksi mahdollista kokoontua sekä sisätiloissa että ulkona. 

Lähitapaamisia voidaan järjestää, kun tapaamisissa toimitaan viranomaisten (Suomen hallitus, THL, AVI) antamien, voimassa olevien turvallisuusohjeiden mukaan.

Jokainen tekee itse päätöksen lähitapaamiseen osallistumisesta ja on toiminnassa mukana omalla vastuullaan. Olemme tehneet tämän ohjeen päätöksenteon tueksi.

Lähitapaamiseen (sisällä tai ulkona) osallistutaan vain täysin oireettomana

Mikäli sinulla tai samassa taloudessa asuvalla henkilöllä on jokin koronaan viittaava oire (mikä tahansa hengitystie- tai vatsaoire) tee Omaolopalvelussa https://www.omaolo.fi/ oirearvio ja toimi palvelusta saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Tapaamiseen osallistuminen ei ole mahdollista kahden viikon aikana Suomen ulkopuolelle suuntautuneen matkan jälkeen.

Matkustusturvallisuus

Mikäli saavut tapaamiseen julkisilla kulkuvälineillä, pidä huolta riittävistä etäisyyksistä sekä kulkuvälineissä että asemilla. Hyvä käsihygienia on oleellista. Suu-nenäsuojuksen ja kertakäyttöhanskojen käyttö on suositeltavaa.

Fyysinen etäisyys

Fyysisen etäisyyden pitäminen on merkittävä asia viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Tapaamisessa noudatetaan THL:n ohjeistusta.

  • Käytä tervehtimiseen muita tapoja kuin kättely.
  • Tapaamiseen osallistujat pystyvät pitämään 1-2 metrin etäisyyden toisiinsa.

Hygienia

Hyvä käsihygienia on tärkeimpiä keinoja ehkäistä tartuntoja. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista tai muuta kemikaaliviranomaisen hyväksymää käsihuuhdetta. Karpalo-ryhmän ohjaajalla on käsihuuhdetta mukana sisätiloissa tapahtuvissa tapaamisissa.

Suu-nenäsuojusten käyttö

Sisätiloissa tapahtuviin tapaamisiin suosittelemme vahvasti suu-nenäsuojuksen käyttöä. Myös ulkona tapahtuvissa tapaamisissa suojuksen käyttö voi olla tarpeellista, jos turvaetäisyydestä huolehtiminen on hankalaa. Tuo tapaamiseen itsellesi tarpeellinen määrä suojuksia, huomioi myös matkat.

Yhteystiedot

Karpalo-tapaamisissa kerätään osallistujien nimet ja puhelinnumerot listalle, joka säilytetään kolmen viikon ajan mahdollisen tartuntaketjun selvittämiseksi ja mahdollisesta tartuntariskistä tiedottamiseen. Tämän jälkeen lista hävitetään asianmukaisesti.

 

31.8.2020 AR / Karpatiat ry