Muutokset Karpatioiden toiminnassa

Koronaviruspandemian vuoksi Sydänliitto, sen yhdistykset, piirit ja valtakunnalliset jäsenjärjestöt ovat keskeyttäneet kaikki tapaamiset ja tapahtumat syksyyn saakka.

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-vertaistukitapaamiset on peruttu Sydänliitosta saadun ohjeen mukaan syksyyn saakka. Osa ryhmistä on käynnistänyt etätapaamiset verkossa. Kannattaa seurata Facebookin Karpatiat-ryhmässä olevia ilmoituksia etätapaamisista.

Vuositapaaminen

Vuositapaaminen ja samalla yhdistyksen 20-vuotisjuhla siirretään ensi vuoden kevääseen. Paikkana on edelleen Turku ja myös ohjelma toteutuu aiemmin suunnitellun kaltaisena. 

Vuosikokous

Vuosikokous pidetään 5.9. Suosittelemme etäosallistumista. Kutsu kokoukseen julkaistaan seuraavassa Karpatiat-lehdessä. Lehti ilmestyy juhannusviikolla.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Maalis- ja huhtikuuksi suunnitellut sopeutumisvalmennuskurssit siirrettiin syksyyn. Kursseille jo valintapäätöksen saaneille tarjotaan uutta kurssipaikkaa, kun kurssit taas käynnistyvät. Henkilöiden, jotka ovat hakeneet kurssille, mutta eivät ole saaneet päätöstä asiasta, hakemus huomioidaan syksyn kurssivalinnoissa. Jos kursseja ei ole turvallista toteuttaa suunnitellusti, ne toteutetaan verkon välityksellä. 

Tuetut lomat

Maaseudun terveys- ja lomahuollosta (MTLH) on tullut viesti, että he eivät toteuta kesällä (kesä-, heinä- ja elokuu) pitkäaikaissairaiden ja yli 70-vuotiaiden tuettuja lomia. Syksyn lomien kohdalta tilannetta tarkastellaan myöhemmin. MTLH tiedottaa asiasta lomia hakeneille.

Vertaistuki

Facebook-ryhmät keskustelevat edelleen aktiivisesti. Lisätietoja FB-ryhmistä täältä Samasta paikasta löydät myös tiedon, kuinka voit hakea itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä. Vertaistukihenkilölle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. 

Sydänchatit

Sydän Chat on Sydänliiton vertaistuen muoto, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä ja heidän läheisiään jakamaan kokemuksiaan, antamaan ja saamaan vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Chatteja on tällä hetkellä aiempaa enemmän ja aiheena myös huolet koronaepidemian aikana. Lisätietoa löydät täältä

Tietoa ja tukea

Sydänliitto julkaisee koko ajan ajankohtaista tietoa sekä koronaepidemiaan liittyen että erilaisista mahdollisuuksista saada tukea tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kannattaa tutustua https://sydan.fi/apua-ja-tukea-koronavirusepidemian-aikaan/

Lisätietoa

Ajankohtaista tietoa epidemiasta löydät sekä Sydänliiton verkkosivuilta https://sydan.fi/fakta/ajankohtaista-koronavirusepidemiasta/ sekä THL:n verkkosivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19