Muutokset Karpatioiden toiminnassa

Koronavirusepidemian takia Sydänliitto, sen yhdistykset, piirit ja valtakunnalliset jäsenjärjestöt ovat keskeyttäneet toistaiseksi sairastuneille ja iäkkäille suunnattujen tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisen. Tämän lisäksi myös muita ei-välttämättömiä tapahtumia ja kokoontumisia on peruttu. Välttämällä yleisesti lähikontakteja halutaan suojella edellä mainittuja riskiryhmiä sairastumasta. Rajoittamalla kokoontumisia voidaan todennäköisesti jonkin verran vähentää riskiryhmään kuuluvien virustartuntoja.

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-vertaistukitapaamiset on peruttu toistaiseksi ainakin maalis- ja huhtikuulta. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja toimimme Sydänliiton ohjeiden mukaan.

Vuositapaaminen

Vuositapaaminen siirretään syksyyn. Uusi ajankohta on 4.-6.9. Paikkana on edelleen Turku ja myös ohjelma toteutuu aiemmin suunnitellun kaltaisena. Uudesta Vuositapaamisesta voit lukea lisää kesäkuussa ilmestyvästä seuraavasta Karpatiat-lehdestä.

Vuosikokous

Vuosikokous siirretään myös syksyyn ja se pidetään Vuositapaamisen yhteydessä 6.9. Kutsu kokoukseen julkaistaan seuraavassa Karpatiat-lehdessä.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Maalis- ja huhtikuuksi suunnitellut sopeutumisvalmennuskurssit on peruutettu. Kursseille jo valintapäätöksen saaneille tarjotaan uutta kurssipaikkaa, kun kurssit taas käynnistyvät. Henkilöiden, jotka ovat hakeneet kurssille, mutta eivät ole saaneet päätöstä asiasta, hakemus huomioidaan syksyn kurssivalinnoissa.  

Tuetut lomat

Maaseudun terveys- ja lomahuollosta (MTLH) on tullut viesti, että maalis-, huhti- ja toukokuun tuetut lomat perutaan ja ne pyritään järjestämään myöhempänä ajankohtana. Käynnissä olevia lomia ei kuitenkaan keskeytetä. Lomajärjestöt ovat suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joiden loma peruuntuu. Loppuvuoden tuettuja lomia kesäkuusta 2020 alkaen voi hakea tavalliseen tapaan. On kuitenkin otettava huomioon, että niidenkin järjestämiseen voi tulla muutoksia.

Vertaistuki

Facebook-ryhmät keskustelevat edelleen aktiivisesti. Lisätietoja FB-ryhmistä täältä Samasta paikasta löydät myös tiedon, kuinka voit hakea itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä. Vertaistukihenkilölle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. 

Sydänchatit

Sydän Chat on Sydänliiton vertaistuen muoto, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä ja heidän läheisiään jakamaan kokemuksiaan, antamaan ja saamaan vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Chatteja on tällä hetkellä aiempaa enemmän ja aiheena huolet koronaepidemian aikana. Lisätietoa löydät täältä

Tietoa ja tukea

Sydänliitto julkaisee koko ajan ajankohtaista tietoa sekä koronaepidemiaan liittyen että erilaisista mahdollisuuksista saada tukea tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kannattaa tutustua https://sydan.fi/apua-ja-tukea-koronavirusepidemian-aikaan/

Lisätietoa

Ajankohtaista tietoa epidemiasta löydät sekä Sydänliiton verkkosivuilta https://sydan.fi/fakta/ajankohtaista-koronavirusepidemiasta/ sekä THL:n verkkosivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19