Muutokset Karpatioiden toiminnassa

Koronaviruspandemian vuoksi Sydänliitto, sen yhdistykset, piirit ja valtakunnalliset jäsenjärjestöt ovat keskeyttäneet kaikki tapaamiset ja tapahtumat elokuun loppuun saakka.

Karpalo-vertaistukiryhmät

Karpalo-vertaistukitapaamiset on peruttu Sydänliitosta saadun ohjeen mukaan syksyyn saakka. Osa ryhmistä on käynnistänyt etätapaamiset verkossa. Kannattaa seurata Facebookin Karpatiat-ryhmässä olevia ilmoituksia etätapaamisista.

Vuositapaaminen

Vuositapaaminen ja samalla yhdistyksen 20-vuotisjuhla siirretään ensi vuoden kevääseen. Paikkana on edelleen Turku ja myös ohjelma toteutuu aiemmin suunnitellun kaltaisena. 

Vuosikokous

Vuosikokous pidetään 5.9. Suosittelemme etäosallistumista. Kutsu kokoukseen on julkaistu Karpatiat 2/2020-lehdessä.

Sopeutumisvalmennuskurssit

Maalis- ja huhtikuuksi suunnitellut sopeutumisvalmennuskurssit siirrettiin syksyyn. Sydänsarkoidoosiin vastasairastuneiden ja heidän läheistensä kurssille valituille on ilmoitettu uudesta kurssiajankohdasta. Jos alunperin valitut eivät kaikki pysty osallistumaan kurssille, paikkoja tarjotaan ensisijaisesti varasijalla olleille.

Kardiomyopatiaan vastasairastuneiden ja heidän läheistensä kurssi siirrettiin marraskuulle ja hakemuksensa keväällä jättäneille on ilmoitettu uudesta kurssiajankohdasta, hakemuksen voi siirtää sinne. Kurssille voi hakea edelleen. Lisätietoa kursseista täältä

Tuetut lomat

Maaseudun terveys- ja lomahuollosta (MTLH) on tullut viesti, että he eivät toteuta kesällä (kesä-, heinä- ja elokuu) pitkäaikaissairaiden ja yli 70-vuotiaiden tuettuja lomia. Meillä on edelleen voimassa tuettu loma 28.-23.10 Kuortaneen urheiluopistolla. Se on perheloma. Hakuaika päättyy 16.8. Lomahakemuksen voi täyttää MTLH:n verkkosivuilla https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet/

Vertaistuki

Facebook-ryhmät keskustelevat edelleen aktiivisesti. Lisätietoja FB-ryhmistä täältä Samasta paikasta löydät myös tiedon, kuinka voit hakea itsellesi sopivaa vertaistukihenkilöä. Vertaistukihenkilölle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. 

Sydänchatit

Sydän Chat on Sydänliiton vertaistuen muoto, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen sydänsairauksia sairastavia eri ikäisiä ihmisiä ja heidän läheisiään jakamaan kokemuksiaan, antamaan ja saamaan vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Chatteja on tällä hetkellä aiempaa enemmän ja aiheena myös huolet koronaepidemian aikana. Lisätietoa löydät täältä

Tietoa ja tukea

Sydänliitto julkaisee koko ajan ajankohtaista ja kiinnostavaa aineistoa verkkosivuillaan https://sydan.fi/