Tuetut lomat 2021

1-46_1.jpg

Kuva: Suomen Sydänliitto
  • Voimaa vertaisuudesta 11.-16.7.2021 Hotelli Kivitippu, Lappajärvi. Loma on tarkoitettu sekä omatoimisille aikuisille että lapsiperheille. Hakuaika päättyy 2.5.2021.

 

  • Voimaa vertaisuudesta 30.8.-4.9.2021 Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa. Loma toteutetaan yhdessä SYKE ry:n ja Sydänlapset ja -aikuiset ry:n kanssa ja se on tarkoitettu omatoimisille aikuisille. Hakuaika päättyy 30.5.2021 Tämä loma siirrettiin uuteen ajankohtaan. Ne hakijat, jotka olivat hakeneet maalis-huhtikuun lomalle, saavat tiedon MTLH:lta loma-ajankohdan muutoksesta ja heidän hakemuksensa siirtyvät uuteen loma-ajankohtaan.

 

Lomat on myöntänyt MTLH, Maaseudun terveys- ja lomahuolto.

Loma maksaa 20€/vrk aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuumaksua. Matkakustannuksista lomalainen vastaa itse. Loma sisältää majoituksen, täysihoitoruokailut sekä lomateeman mukaisen lomaohjelman.

Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja/tai sosiaalisin perustein. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. 

Lomalle haetaan sähköisellä tai tulostetulla lomahakemuksella. Ensisijaisesti toivotaan sähköisiä hakemuksia. Lomahakemus tulee täyttää huolellisesti. Puutteellisesti täytettyä hakemusta ei käsitellä ja hakemuksen perustelut ovat välttämättömät lomatuen myöntämiseksi.

Lomien hakuajat päättyvät kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää.

Lomahakemuksen voi täyttää MTLH:n verkkosivuilla https://mtlh.fi/loman-hakeminen/hakuohjeet/  joko lähettämälle sen sähköisesti tai tulostamalla lomakkeen ja postittamalla sen Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry, Ruoholahdenkatu 8, 00180 Helsinki.

Kutsu lomalle lähetetään noin kahta kuukautta ennen loman alkua joko postitse tai hakijan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

 

Tietoja lomien turvallisuuden huomioinnista:

  1. Lomakohteissa noudatetaan viranomaisten ohjeita ja tehdään erityisjärjestelyitä, jotta lomailu on turvallista. Hygieniaan, turvaväleihin, ohjelmien järjestämiseen on muun muassa kiinnitetty erityistä huomiota. Lomalainen arvioi kuitenkin itse, voiko hän osallistua lomalle.
     
  2. Mikäli lomalainen kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, hänen kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa, onko osallistuminen suositeltavaa.
     
  3. MTLH tarjoaa lomalaisille maskit.

 

MTLH on koonnut koronaa koskevat, useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset verkkoon:

https://mtlh.fi/loman-hakeminen/korona-usein-kysytyt-kysymykset/