Palilla olisit jo perillä

Kun ihminen sairastuu vakavasti, eteen tulee useita käytännön ongelmia. Kaupassa käynti tai asiointi apteekissa eivät ole huolista vähäisimpiä! Meillä kaikilla ei ole omaa autoa käytössä tai jos perheessä sellainen onkin, voi sillä olla useita käyttäjiä tai sitten auton ylläpito vain on liian kallista kukkarolle.

Olin kuullut Pali-palvelulinjasta, mutta minulle oli edelleen epäselvää mikä Pali oikein on? Kenelle tällainen näppärä kyyti pikkubussilla on tarkoitettu? Onko se ole vain sairaille, vammaisille ja vanhuksille tarkoitettua palvelua?

Pali on kaikille avointa joukkoliikennettä

Palveluliikenne - lyhyesti vain Pali - palvelulinja on kaikille avointa joukkoliikennettä ja on todella helppoa ja kaiken lisäksi edullista. Esim. Leppävirran kirkonkylän alueella yksi yhdensuuntainen matka maksaa 1,50 €. Auto on liikenteessä aamuseitsemästä iltaan klo kuuteentoista.

Vaikka reittivalinnoissa ja bussikaluston suunnittelussa onkin huomioitu erityisesti vanhukset ja liikuntarajoitteiset, voi kuka tahansa nousta pysäkiltä kyytiin tai tilata palvelulinjan kotiovelleen ja näin matkustaa mukavasti ovelta-ovelle-periaatteella. Bussit ovat tilavia ja matalalattiaisia ja niissä on automaattivaihteisto. Lisäksi autoissa on erinomainen palvelu. Kuljettaja saattaa soittaa pirauttaa kysyäkseen, sopiiko tulla hiukan aikaisemmin tai kaupasta noutoaikaa voidaan vielä muuttaa menomatkalla.

Palvelulinjat on tarkoitettu kaikille ihmisille niissä puitteissa kuin bussissa on tilaa. Vaikka autoon voi nousta ajoreitin varrelta, on kyyti kuitenkin suotavaa tilata etukäteen ja joissakin kunnissa sitä suorastaan edellytetään. Joissakin kunnissa kyyti tilataan suoraan kuljettajalta, toisissa vain yhteisestä tilauskeskuksesta.

Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta palvelulinjat kulkevat useasti vajaina tai tyhjinä. Nimimerkki Irmeli ihmetteleekin jollakin nettipalstalla, miksi ihmeessä ihmiset eivät käytä palvelulinjoja?

"Taas eilen aamulla tosi kurjassa kelissä Roihuvuoressa pysäkillä seisoi suuri joukko bussin odottajia, jolloin tällainen palvelubussi pysähtyi kun kyydistä jäi nuori nainen pois. Kuljettaja huuteli, kiinnostaisiko kyyti Herttoniemen metroasemalle, kuului vaan "ei kun mä odotan bussia..." ja porukka seisoi jähmettyneinä ihan kuin eivät olis kuulleetkaan. Minä hyppäsin kyytiin, niin olen tehnyt ennenkin, ja yksin istuin koko matkan; kukaan ei missään pysäkillä nostanut räpylää pystyyn. Kuljettaja sanoi, että kohta ne tämänkin lopettaa."

Leppävirran Pali-auto, jota tämän kirjoittaja käyttää, tilataan MYKistä eli yhdeksän kunnan yhteisestä Matkojenyhdistelykeskuksesta Kuopiosta puhelimella, tekstiviestillä, sähköpostilla tai Internetissä rekisteröityneen tilaajan omilla tunnuksilla. Nykyaikainen on kuljettajankin etupaneeli autossa. Siitä on kuljettajan hyvä seurata päätteeltä tilauksia, ajoreittejä ja aikatauluja. - Jaa, seuraavana on rouva, jonka pitäisi ehtiä kymmeneksi terveyskeskukseen. Sehän järjestyy tuossa tuokiossa! -Ehkä kuljettaja miettii näin lähtiessään kirkkopuiston pysäkillä uudelle palvelukierrokselle.

Huomioikaa, että Pali/palveluliikennekyytejä ei tarvitse kenenkään, eikä mitenkään hakea kunnan sosiaalitoimesta tai mistään muualtakaan ja että myös terveyskeskusreissuja voi ajaa näillä palvelulinjoilla. Periaatteessa jokainen voi tilata kyydin ja matkustaa tällaisella pikkubussilla linja-autolipun hinnoin. Aikataulut ja reitit löytyvät kunnantoimistoista tai vaikkapa oman kunnan nettisivuilta. Vaikka kyydin voi tilata omien tarpeiden mukaan, matkustamisen pitää kuitenkin tapahtua ilmoitetun aikataulun sisällä, siis sekä kotoa nouto että paluukyyti. Leppävirran keskustassa ajoaika on arkisin klo 9.00 - 12.15 välillä riippuen viikonpäivästä. Koko kunnan alueella Pali on ajossa koko päivän aamuseitsemästä iltaneljään.

Pali- palveluliikenne on erittäin tervetullut kuljetusapu päivittäisten asioiden hoitamiseen. Kuljettaja auttaa autoon noustessa ja kauppakassien kantamisessa. Kardiomyopatiapotilaan ei tarvitse asua kaukanakaan palveluista, sillä joskus jo puolen kilometrin kauppamatka on liian raskas kulkea jalan. Meillä kun sairaus ei näy päällepäin, mutta sairaan sydämen sisälle ken kurkistaa hän näkee vaivan vakavuuden.

Itse käytän Palia kaikenlaisiin asiointimatkoihin ilman rajoituksia. Tilaan auton netin kautta edellisenä päivänä tai useamman matkan samalla kertaa silloin, kun tiedän vakioasioinnit eteenpäin. Auto hakee minut kotiovelta ja tuo takaisin sovittuna aikana. Kuljettaja auttaa tavaroiden kantamisessa ja matkan aikana kerrotaan päivän kuulumiset. Luovuin vuosi sitten omasta autosta, enkä ole päivääkään sitä katunut. Palilla olen jo perillä silloin, kun tavallisesti alkaisin vasta pudotella lumia auton katolta.

Leppävirtalaiset ovat oppineet käyttämään Palia. Kuljettajat Hannu ja Jari nostavat asiakkaan ostokset autoon. Vastaavia palvelulinjoja löytyy muualtakin: Espoossa Jelpparit, Jyväskylässä Kyytiveikot, Rovaniemellä Nätti-Jussi ja Mikkelissä Moppe.

Lähteet: www.leppavirta.fi

HR henkilökohtainen tiedonanto 7.1.2008

Tiesitkö tämän?

Kuljetuspalvelut, joita haetaan kunnan sosiaalitoimen kautta

  1. Vammaispalvelulain nojalla
  2. Sosiaalihuoltolain nojalla

Vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua saattajineen voivat saada vaikeavammaiset ja liikuntarajoitteiset henkilöt, jotka eivät pitkäaikaisen vammansa tai sairautensa vuoksi kykene käyttämään julkisia joukkoliikennevälineitä ilman, että tästä aiheutuisi kohtuuttoman suuria vaikeuksia (VPA 5§). Hakijan tulot ja varallisuus eivät vaikuta avustuksen hakemiseen, vaan myöntämisen perusteena on aina vammaisuus. Oma auto ei ole este kuljetuspalvelujen hakemiseen. Lääkärinlausunto tulee hankkia hakemuksen liitteeksi. Vammaisuutta arvioitaessa on hakijan fyysisellä ja sosiaalisella ympäristöllä merkitystä päätöstä tehtäessä.

Kuljetuspalveluihin ja niihin liittyvine saattajapalveluineen kuuluu työssä käymisen, opiskelun, asioimisen, yhteiskunnallisen osallistumisen tai muun sellaisen syyn vuoksi tarpeelliset jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset (VPA 4§). Vammaisten kuljetuspalvelujen järjestämisvelvollisuus on kunnilla. Kunnan pitää järjestää vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa asiointiin ja virkistykseen (VPA 6§).

Pelkäänpä, että meillä mahdollisuudet kuljetustukeen vammaispalvelulain tai -asetuksen nojalla ovat heikot pelkästään kardiomyopatian perusteella. Sen sijaan sosiaalihuoltolain nojalla on kuljetustukea huomattavasti paremmat mahdollisuudet saada.

Sosiaalihuoltolain (SHL) mukaista kuljetustukea voivat kunnat myöntää myös muille kuin vaikeavammaisille henkilöille, joilla on vaikeuksia liikkumisessa. Pienituloisille eläkeläisille tai muutoin pienituloisilla on mahdollisuus kuljetuspalveluihin. Sosiaalihuoltolain perusteella hakijalla on mahdollisuus saada 4-8 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa asioimiseen, virkistykseen ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Tuen saantiin vaikuttaa kunnan käytössä olevat määrärahat kuljetuspalveluihin.

Hakemuksen perusteluissa voisimme me, kardiomyopatiaa sairastavat vedota seuraaviin seikkoihin: hengästyminen liikkuessa, kävelemisen vaikeus, pakkasraja -15 C sekä taakkojen kantamista pitää välttää. Maininta vielä, että verottajalta tulee oma-aloitteisesti työkyvyttömyyseläkeläisille 100% invalidivähennys. Minullakin on tällainen merkintä verolomakkeessani, koska olen sairauden takia eläkkeellä.

Pitää muistaa, että terveydenhoitomatkoja ei saa ajaa kuljetuspalvelumatkoina. KELAn korvattavia ovat matkat lääkäriin, sairaalaan, hammashoitoon, laboratorioon, terapiaan ja kuntoutukseen. Näistä matkoista KELA korvaa 9,25 € ylittävän osan matkaa kohden tai kun 157,25 € vuodessa ylittyy. Oman kunnan sosiaalitoimesta kannattaa kysellä kuljetuspalveluista ja hakemuksista ja netistäkin löytyy lisätietoja.

Monelle sairaalle loputtomalta tuntuva kaavakkeiden täyttäminen, lausuntojen hankkiminen ja sairautensa todistelu nostavat verenpainetta. Ellei vallan hermot mene, niin harmaita hiuksia tulee. On ymmärrettävää, että sairas ei ole terveen veroinen pitämään kiinni oikeuksistaan ja hakemaan hänelle kuuluvia etuisuuksia. Kuitenkin tietoa kannattaa etsiä vaikka viimeisillä voimillaan, ja jos on pienikin mahdollisuus minkä tahansa tuen tai etuuden saamisesta, niin sitä kannattaa hakea. Joskus sentään työ palkitaan.

16.9.2008

Pirjo Häkkinen

Lähteet: Räty, Tapio: Vammaispalvelut, Helsinki: Kynnys 2003

www.finlex.fi

www.leppavirta.fi

www.kela.fi